Så här ligger det till

Pölen, jag och hunden.

Pölen, jag och hunden.

Nu har jag varit i huset i över en vecka.

På den tiden har jag hunnit ärva två svartvinbärsbuskar som jag har varit lovad i två år, plockat det sista ärbara ur ett rivningshus som min pappa kommit över och återerövrat rabatt från gräsmattan.

Under tiden har jag tänkt på ogräs, på alla fröer jag petat i jorden under olika säsonger utan att det resulterat i nåt alls men att pioner och rabarber klarade höstflytten, på att jag i sommar ska återaktivera utedasset på nåt vis för en dag, på räta och aviga maskor, på nationalism, på landsbygden, på violers ätbarhet, på det sociala skrattet och hur det låter hos barn, på det spontana skrattet och hur det syns hos barn.

Den senaste tiden har jag vid tre olika tillfällen hört ”det här var det godaste jag ätit på länge” om mat jag har lagat, senast var det jag själv som sa det. Det gör mig otroligt glad. (Detta gällde, i tur och ordning: en ägg- och linssallad på hembakt bröd, en paj där halva fyllningen var nässlor och andra halvan karl-johansvamp, paketbakad torsk med fänkål, citron, timjan och skogslök med kirskålspesto. Jag får återkomma med ägg- och linssalladen.)

Kirskålspesto

Plocka späd kirskål, ett ordinärt durkslag fullt

Skölj den noga ta bort stjälkarna

Plocka tre skogslök, skölj

Hacka detta, eller mixa för guds skull om du har en mixer vilket jag inte hade

Blanda med rostat mandelmjöl (två tre matskedar), olja (tre skvätt), en skvätt citron, svartpeppar, någon matsked ost (jag hade bara cheddar, parmesan är antagligen godare).

Servera till pasta, bröd, fisk (som jag gjorde) eller annat.

Bookmark and Share

Comments are closed.