Berlin

...

De där märkliga låga portarna som skevar till proportionerna.

Det var som jag trodde, det blev himla roligt i Berlin.

Till exempel så fullkomligt älskar jag husen där.

Eftersom jag kärvt outtalat (och för mig själv begränsande) vägrar läsa karta reser jag för det mesta med folk som kan tänka sig att dra runt på mig, vilket i sin tur ger mig all möjlig lejd att stirra upp på husfasader. Min kärlek till husfasader är i princip livslång, och i Berlin går det lätt att vårda den relationen för där lyckas de vara så distingerat lekfulla vad gäller fönsterkarmar,  färgsättning, portar und so waiter.

Streetwise

Streetwise

Och hundarna är coola i Berlin. Jag såg en som sprang trottoaren fram medan dess ägare cyklade parallellt, men en bit bort, ute i bilvägen.

Och så bänkarna som är så bra och så många. Det går nästan inte att undvika dem. Jag gillar sådana som går runt ett träd för de är fina, och sådana som står utanför kvartersbutiken för där kan man köpa en öl och sen en till utan svårighet.

...

I övrigt fick jag solsken, jag fick regn; jag fick dricka en massa kaffe och öl och cocktail på gin, basilika och lime; jag fick vila, jag fick svina, jag fick pratat, jag fick lyssna; jag fick en skål med snacks och ett kassettband och blev allmänt bortskämd av en massa folk; jag var på bar där jag hörde tre Roxettelåtar i rad och dit vissa män gick finklädda i cowboyhatt medan andra somnade på bardisken; jag hade semester och nu är jag gladare och inte lika brydd.

Comments are closed.