Sesam som paus

Uppslag

Uppslag

Någon gång har jag av helt okänd anledning införskaffat alldeles för mycket sesamfrö, vilket har gett mig lite ångest så där som man kan få för att saker ska hinna härskna innan man själv hinner och därför har jag serverat varenda gryta med rostat sesamfrö senaste tiden. Men när jag en kväll låg och läste i Det gröna skafferiet (Karoline Jönsson) kom jag på att jag kunde göra sesammjölk av fröna.

Två lag, och några som simmar emellan.

Två lag, och några som simmar emellan.

Däremellan (mellan blötlägg, mixning och avrinning) har jag jobbat.

Jag gillar att ha sådana passiva projekt i köket som kan pågå när jag jobbar (hemma, nästan alltid jobbar jag hemma). Som något som står och processar parallellt. Det är både ett sällskap och ett ben att kasta åt den inre Luthern.

På karaff.

På karaff.

Jag frös in en del – jag konsumerar mjölk av alla slag långsamt – och smaksatte denna ovan med vanilj, ty vaniljstång har jag en massa av i frysen (som jag ärvde av en sann matlagrare (och -lagare) som flyttrensade).

Imorgon är det jag, sesammjölk och frukostgröt som ses i gryningen.

Comments are closed.