Det blir tre, det bli middag lunch kvällsmat

I bild: vintersquash, rotselleri, rödlök. Ej i bild: potatis, morot, salt, olja.

I bild: vintersquash, rotselleri, rödlök. Ej i bild: potatis, morot, salt, olja.

Mitt kylskåp sa Hej, hallå, här har jag en massa rotfrukter, ett par ägg och en skvätt yoghurt som borde ätas upp.

Jag sa Okej, jag hör vad du säger, och så lagade jag helt vanliga ugnsrostade grönsaker med en yoghurtsås (yoghurt, majonnäs, vitlök, citronskal, salt, peppar). Men grejen var att jag gjorde alldeles alldeles för mycket, med mening.

Färg.

Bitarna av pumpa ska vara större än potatisen, för den senare har längre tillagningstid. Morot får gärna vara rätt yxiga de med, för det är trevligt med en fast kärna.

Sen åt jag det jag behövde och sparade resten till dagen efter då jag mixade det rostade tillsammans med några blad grönkål, sen blandade jag i sesamfrön, ägg, och så lite havregryn som någon slags armering. Av detta gjorde jag biffar som jag vände i panko (helt umbärligt egentligen, jag ville mest göra mig av med pankon innan den blev för gammal).

Tillägg.

Tillägg.

Innan jag panerade stekte jag en provbiff, jag gillar nämligen att återknyta till min barndoms miniköttfärsbiffar, plus att jag inte gillar att provsmaka smet.

Innan jag panerade stekte jag en provbiff, jag gillar nämligen att återknyta till min barndoms miniköttfärsbiffar, såna som mamma brukade låta mig smaka på ett tefat. Plus att jag inte gillar att provsmaka olagad smet.

...

Jag hade gjort ganska mycket yoghurtsås också, och den passade förstås väldigt bra till biffarna också. Det syrliga, majonnäsiga och vitlökiga stämmer fint med det söta i rötfrukterna och pumpan.

Till sist, den tredje dagen, åt jag biffarna som blev över kalla på knäckemacka, till kvällsmat.

 

Comments are closed.