Tennisplaner

För ett tag sedan frågade en vän mig om jag inte ville börja spela tennis med henne. Jag svarade att jag önskade att jag var en sådan person som tänkte ”Åh, min största skräck! Vad kul, den vill jag genast utmana!” men att jag inte var och nog när allt kom till kritan inte egentligen önskade vara en sådan person oavsett hur jag inledde meningen. Då försökte hon övertala mig med att det inte skulle bli så allvarligt med poäng typ och att hon kunde se mig framför sig iklädd tenniskjol. Inte heller den gubben gick.

Hade hon däremot sagt ”Vill du börja spela tennis med mig på en bana omgärdad av träd och inrättad av en präst, i anslutning till prästgården, någon gång på 50-talet men numera kyrkorum men vi skiter i det och river altaret och återger platsen dess ursprungliga syfte?!” då hade jag nog sagt ja.

Tennisplan

Tennisplan

Om jag hade fått spela tennis här så hade jag gjort det. Nu måste jag förtydliga: det är ingen tennsiplan just nu, men det har varit det.

Denna underbara fåfänga finns att se i Herfølge i Danmark, där jag firade helg nu senast.

PS I byn där jag växte upp fanns en tennisbana. På den platsen betar numer hästar. Det ser jag som en positiv utveckling. DS

Comments are closed.