Svamp III

Herr Kantarell och Karl-Johan

Herr Kantarell och Karl-Johan

Har ni inte ätit Nigella Lawsons svampstroganoff så borde ni verkligen göra det.

Marsalavin, svamp, gul lök, vitlök. Ej i bild: crème fraiche, muskot

Marsalavin, svamp, gul lök, vitlök. Ej i bild: crème fraiche, muskot

Du hittar receptet i hennes Fest, en av mina favoritkokböcker förresten, eller HÄR och det är en tryggt mustig rätt för vegetarianer. Och jag åt den nu när jag hade färsk svamp hemma och hösten faktiskt dykt upp alldeles för tidigt.

Egentligen ska det vara sherry i, men det jag hade i skafferiet var marsalavin (eftersom jag bakade den här goda kakan)

Kålrot, rödbeta och palsternacka.

Kålrot, rödbeta och palsternacka.

Jag brukar äta grytan med basmatiris (jag är ju så lydig – det är vad receptet säger), men senast åt jag rotfrukter till för jag hade inget ris. Men när jag äter det med ris stoppar jag absolut alltid ner kardemummakapslar i koket (som receptet säger) för det blir så otroligt gott ihop med sherryn och muskoten.

DSCF8143DSCF8143

Comments are closed.