Återkoppling – Att göra #Skåpmaten

Kokade körsbärssylt, björnbärssylt med kanelstång och röd vinbärssaft. Körsbären fick jag dels av mina föräldrars träd, dels pallade jag från en ödetomt. Björnbären plockar jag i dikena längsmed de mindre trafikerade vägarna, och vinbären är från min systers trädgård. Jag gör en försockrad karta över socknen.

...

Samlade tre generationer på fyra folk (jag, päron och mormor) och bjöd på sopplunch.

Fänkål, squash, morot, kålrot, haricots verts, vaxbönor, vitkål, tomat, vitlök, spaghetti.

Fänkål, squash, morot, kålrot, haricots verts, vaxbönor, vitkål, tomat, vitlök, spaghetti, purjolök. Ingefärspäron från förra året lade jag i botten av en björnbärspaj.

Bakade en tårta till min födelsedagssyster.

Varje lager gjordes verkligen med kärlek, men jisses vad det går dåligt för mig när jag ska experimenter. Marängen här till exempel, jodu, den skulle bli en botten. Jag fick slita loss den från pappret och smula i någorlunda mönster. Jag skulle säga att sammansättningen är lovande, men jag behöver finslipa lite.

Varje lager gjordes verkligen med kärlek, men jisses vad det går dåligt för mig när jag ska improviserar med kakor. Marängen här till exempel, den skulle bli en botten. Jag fick slita loss den från pappret och smula i någorlunda mönster när den väl gick med på att komma ut från ugnen.Sockerkakan fick för många bär i smeten och blev lite dödbakt, mandelmjölet jag hade i hade jag kunnat låta bli att ha i och grädden smörade sig lite för mycket. Jag skulle säga att smakkombinationerna är lovande, och en tårta är ändå alltid en tårta. Ungefär så.

Syskonbarnen undrade var marängen var. Jag väljer att inte övertolka det.

Utan munstycke blev spritsningen som den blev.

Utan munstycke blev spritsningen som den blev.

Åt ugnsstekt vitkålsklyfta (gör det du också, det är så gott).

Salt och olja. 225° C. En stund, 20 minuter kanske.

Salt och olja. 225° C. En stund, 20 minuter kanske.

Nu kokar jag päronsaft. Har inte tänkt på att det är ett alternativ innan.

Comments are closed.